Un minut de curaj

Am putea discuta la infinit pe tema divortului. ( DIVORT 3-Solutie sau problema)

 

 

Cu aceasta postare insa sper sa inchei capitolul ‘divort’ pe anul acesta! Poate voi mai discuta dupa…’apuca lipsa’ …

Sunt casnicii care se pot salva.Cred cu tarie in puterea dragostei si a respectului.

O casnicie se bazeaza pe respect si incredere.Cand increderea este zdruncinata… este greu de recapatat.Unii nu reusesc sa depaseasca momentele grele si recurg la divort, ca peste o vreme, sa regrete.

De cele mai multe ori, divortul este un razboi pierdut …din cauza necomunicarii cu partenerul. Se uita prea repede clipele frumoase si se ambandoneaza visele facute impreuna.

Daca sunt ‘copii la mijloc’ … nici un efort nu este prea mare!

Totusi, nici o casa, sau copii, sau orice lucru material…acumulate in timpul unei casnicii,  nu trebuie sa fie MOTIVUL pentru a trai intr-o relatie, lipsita de dragoste si respect.

Nu cautati sa dati vina pe voi …sau sa aruncati toata vina in partenerul de viata. Comunicati! Daca nu reusiti din prima…nu e absolut nici o problerma.Incercati mai mult.

Se spune ca ‘o cangrena trebuie indepartata pentru a nu imbolnavi mai mult…’ Ei, vedeti daca ‘pute’.Mergeti la medic si cereti si alte pareri.Dezinteresate…material sau sexual.’Pareri detasate’(le spun eu). Daca v-ati facut déjà un plan sa divortati… cu greu va veti schimba.Ati hotarat in subconstient sa o faceti si asta va va influenta deciziile.

Nu uitati, ca toti gresim.Toti facem greseli si asteptam ca ceilalti sa se schimbe si sa actioneze intr-un anumit fel. De ce? De ce un anumit fel pe care noi il dorim?

Pentru ca, de cele mai multe ori credem, traim cu impresia ca iubirea ‘ ne da dreptul’…’ne obliga’.Iubirea este inteleasa ca un act de POSESIE.. De aia!Si aici gresim cu totii.

Cand iubesti, cand respecti… e greu sa te imparti.Daca ati hotarat sa divortati de partenerul pe care l-ati iubit candva…pentru ca iubiti pe altcineva…poate ca gresiti.La fel de bine, peste o vreme se poate repeata povestea.

Cred, ca adevaratele motive de divort, nu pot fi acelea discutate in trei impartite. Divortul, ca si casatoria, se face cu doua personae.

Toti stim sa spunem “punct si de la capat’.Cati insa se gandesc cu adevarat la importanta “punctului”?

 

Pentru comunicare… e nevoie de maxim “un minut de curaj’.Gresim daca nu incercam, daca asteptam…gresim iara.

Timpul rezolva multe dar sa nu uitam ca nu putem sa il intoarcem.Vom regreta mai mult pentru ce nu am facut decat pentru ce am facut.

Si nu uitati nici de vorba plinaa de adevar   ’Unde-i dragoste putina, lesne-i a gasi pricina’

 

Va pup pe toti

Tag-uri:, , , , , , ,

3 gânduri despre „Un minut de curaj

  1. Limbistul noiembrie 28, 2012 la 9:09 am Reply

    Divortul face parte din viata si asta nu de azi , de ieri. Motivele pt care oamenii se casatoresc nu sunt legate neaparat de iubire si respect, mai degraba sunt legate de interese personale, dorinte, etc. Asa ca, la un moment dat, va surveni divortul. Ca unul care am trecut prin asa ceva, va recomand sa ” sa cascati „bine ochii cand va casatoriti. Dupa cum bine spune romanul : ” casca bine ochii ca sa nu belesti p… ” . Divortul poate fi o afacere pt multe tinere. Cunosc destule cazuri de femei care s-au casatorit „cu ce aveau pe ele ” si cand au divortat au ramas cu case si masini, fara sa aiba vreun aport personal la averea respectiva. So, thing twice and do it once !

    Apreciază

Lasa-mi o parere

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.