Xenofobia in Ro*f*mania

O sa va spun cateva povestioare scurte.

Pe la 20 de ani intr-o iarna urata si geroasa venind dinspre granita spre moldova…intr-o Skoda care nu dadea caldura cine stie ce…oprim in munti pe undeva sa mancam ceva cald ca aproape inghetasem in masina.
Ne asezam la masa,eu si „nefastu meu”.O domnisorica tinerica ne pune meniurile pe masa si dispare.Revine sa ia comanda… ciorba de burta si ce mai voiam noi.Dansa se uita la mine mirata si scoate niste cuvinte pe care nu le pricepeam.Maresc ochii si ii arat pe hartia trasa in plastic…ce anume doream.
Ma uit la nefast…el la mine

„- Where the f..you stop?Are we in Hungary?
-Don.t be silly!Can t be!
-She just f..ing talk to me in hungarian!
-Slooow down!So, what?She maybe in hollyday!
-We are in Romania for fuck sake!She sould talk romanian in this job
-Nevermind!Eat!”

Deci…cam asta fu prima mea „xenofobie”- Eram iritata ca nu m-a inteles don.soara desi eram in Romania.M-am linistit ca mi s-a explicat.Totusi singura obiectie la capitolul asta…
De ce plm isi iau job uri de genul asta unde trebuie chiar sa poti discuta cat de cat in limba tarii in care muncesti!? In rest… n-am treaba! Sa vorbeasca si pasareasca dar daca tot serveste omul la restaorant.. macar sa pot sa-i fac comanda cum imi pofteste inimioara nu cu dej’tu aratator pe meniu!

2.Dupa vizita la Cluj a puiului meu care a facut cunostinta cu d.na dentist ce vorbea „extrem de frumos si totusi cu un accent ciudat” imi spune: ‘ mamaaaa, doamna e unguroaica?’
-Da!Si?
-Nimic! Doar ca imi place accentul!’
3.
O intreb si parerea despre I.Ca avusesem cateva iesiri in oras impreuna la care ea imi spune
‘ e un tip fain de om, dar e ungur!’discutia continua si se incheie la modul:’Ai grija de dinti!Posibil sa-i culegi de pe jos!
4.
Si ca sa nu ramana toata discutia doar la amenintari ii explic ca din partea mamei are strabunici unguri iar din partea tatalui ceva soi de arabi,musulmani!Sa gandeasca inainte de a vorbi!
5.
Vaslui, titlu ziar: „La Vaslui bradul a fost adus de …unguri!”

Ro’f’mania…e tara tuturor nebuniilor,prostiilor,prostilor,xenofobilor…mda!
Iar xenofofia…se invata de la parinti si anturaje!

Tag-uri:, ,

Lasa-mi o parere

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.