Draga mea,

Dragii mei,

Despre iubire … si bal mascat 2.

Cu totii pretindem sinceritate, insa daca cineva se exprima dezinvolt si fara menajamente este privit cu suspiciune de cele mai multe ori. Si asta cu atat mai mult, cu cat ‚meseria’ ii este nu una prea  ‚cinstita’ ci deh, de curva.Ce ar putea spune una ca ea,( ca mine) ca sa fie destul de interesant,  de captivant sau mai mult… de bagat la bibilica.

Nu de putine ori femeile sunt cele ‚neantelese’ dar si cele care se plang cel mai mult nu? Ei uite ca nu despre asta o sa vorbesc aici desi asa pare.

Daca m-as adresa numai barbatilor in ‚bloagele’ mele, marea majoritatea lor ar vrea mai degraba fotografii cu p.de  sexoase iar daca ar mai fi si din aia care cred ca rolul pinguinoasei  este la cratita…as face bine sa ma apuc de pictat un fundal cu pi.de  la cratita!( Suna interesant desigur! E o idee de luat in seama nu?). Ei uite ca nu chiar. S-a dus vremea codului morse dragilor.. s-a inventat internetul! Gasiti poze ‚galore’ dar nu neaparat pe blogul meu.

Spuneam  zilele trecute unui prieten, ca in ziua de astazi , femeile nu mai  au p.da iar barbatii nu mai au co.ie. Desigur spun asta la un mod figurat si bazata pe destule exemple ce le-as putea numi aici dar nu este cazul. Sunt sigura ca si voi cunoasteti destule cazuri.

Intalnesc destui barbati  care se plang de caracterul nevestelor,  (iubitelor)de anumite parti fizice, de multe alte lucruri pe care eu sincer nu as dori sa le stiu. Devin  fara sa vreau partasa la problemele lor la durerile si temerile lor.( Imi amintesc trecutul meu…of!)

De cele mai multe ori as prefera sa vina sa uite de acele probleme. Sa se simta bine, apoi sa plece cu o experienta si cu energie spre a-si depasi problemele pe care oricum si le va rezolva singur sau cu  nefasta( iubita).

Problemele barbatilor sint de cele mai multe ori un cumul de frustrari si neajunsuri. Sigur ca multi din ei nu fac nimic spre rezolvarea lor si unii prefera sa spuna”nu inteleg femeia”. Dar nici macar nu incearca! Este mai simplu in a gasi o scuza decat a incerca sa inteleaga partenera.

Femeile gresesc si ele foarte mult. Devin  CASNICE ( cu totul!) si mult prea MAMICI. Uita nu numai de kilogramele care se depun dar si ca partenerul nu este doar un bancomat!

Eu nu pot da sfaturi acestor dame (fie ele mamici sau casnice sau chiar femei de cariera!) si nici celor care imi cer parerea de multe ori in anumite cazuri.

Pot spune ca :

*’cine te-a inselat o data e din vina lui, cine te inseala si a doua oara e din vina ta ‚( e doar o vorba veche dar adevarata)

*Barbatii inseala din variate motive si nu este cazul sa le subliniez aici.

*Celalalt partener ‚poarta’ intotdeauna vina.

Revenind la cat de co.osi sint barbatii si cat de p.de sint femeile…

De cele mai multe ori am intalnit cazuri in  care partenerii se ‚complac’ in casnicii sau chiar relatii de lunga durata desi ei ‚nu au nimic in comun’.( poate doar : copii, contul in banca, masina, casa..etc)

Ei bine, scuze se gasesc si fiecare isi poate masura singur DACA SE MERITA sau nu.

Fiind o ‚victima’ , la randul meu, intr-o astfel de relatie nu pot spune decat ca :

  • O viata traita in teama si furie.. nu este viata.Deci mai bine rupi relatia!

( cei care gandesc sa isi ia viata sint lasi si nu merita sa discutam aici! )

  • O viata traita cu cineva doar ‚de dragul copiilor’ – este o aberatie!( copii se fac din iubire si se cresc cu iubire nu cu ura sau ‚de nevoie’)
  • Daca aveti suspiciuni despre celalalt,( ca va inseala), aruncati o privire inspre voi,…. mai in trecut…ce a fost, cum a fost, ce este, cum este. Veti gasi mai usor intrebarea la DE CE?
    Ce simplu e sa fii fericit!
  • Conteaza intotdeauna cum pui PUNCT –ul, ca apoi sa o iei DE LA CAPAT.

Desigur sint si situatii cand ‚nu mai are rost’. Vai mie!  Nu vreau sa comentez prea mult pe tema aceasta. Subiectul nu e nou pe lumea asta. Femeile, „de la Eva incoace” se tot intreaba de ce sunt „inselate” si probabil ca si nepotii si stranepotii mei o vor face. Ideia de la care am pornit:’ Lumea asta e asa cum suntem si noi.’

Vai ce mult am scris!

 

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

5 gânduri despre „Draga mea,

  1. alexandra septembrie 15, 2012 la 8:12 pm Reply

    As vrea sa va intreb ce spuneti despre discriminarea din ce in ce mai vizibila fata de persoanele(eu sunt femeie )cu grad de handicap de orice tip?incluzindu-ma si pe mine( pe sistem nervos) tin sa spun ca eu una sunt extrem de revoltata de faptul ca cei care ar trebui sa aiba grija de noi ( parinti frati precum si institutiile care se ocupa de noi)ne trateaza ca pe niste animale (unele dintre ele) care mai apoi duc la consecinte nefaste .

    Apreciază

    • Sonyared noiembrie 27, 2012 la 10:12 pm Reply

      Buna Alexandra, incerc sa iti raspund pe cat pot in acest blog desi nu sunt in masura sa iti dau un sfat.Iti pot spune parerea mea.Si eu sunt o femeie cu un handicap usor. Ce-i drept nu ma impiedica sa traiesc dar intampin destule greutati in viata din aceasta cauza. As putea sa iti spun ca nu am asteptat niciodata un ajutor de la ‘institutiile de stat’.Pur si simplu am cautat sa ma descurc cum pot. Faptul ca multi sunt marginalizati din cauza ca au un anumit handicap… nu o vad ca o problema a Romaniei ci este o problema generala… in toata lumea. Uneori pe buna dreptate; nu se poate oferi un post de telefonista.. unui om partial surd. NU? Ma rog, ar fi destule exemple de dat. Din ceea ce mi-ai spus reiese foarte vag ceva anume. Nu-ti pot spune mai mult decat ca in viata trebuie sa razbesti mai mult de unul singur.Nu te poti baza pe un ajutor din partea cuiva anume si nu vad de ce acesta ar trebui imputabil cuiva. Fiecare se descurca cum poate.Asa este viata. Cu cat astepti mai mult… cu atat trece timpul si primesti mai putin.

      Apreciază

  2. alexandra septembrie 15, 2012 la 9:30 pm Reply

    De mica copila(mai am trei surori si un frate mai mare eu fiind mezina) mama mea la un moment dat a avut o izbucnire nervoasa ,tata era plecat si intirzia eu o ascultam si incepusem sa o ingan,ea s-a enervat m-a ridicat si m-a trantit in pat cu violenta tipand la mine(”m-a facut in asa fel incat daca vroiai sa scoti o vorba de la mine nici cu clestele nu puteai sa scoti M-a umilit si in fata colegilor la scoala facand-o pana si pe invatatoare sa ma bata (asta pe timpul lui Ceausescu) .

    Apreciază

    • Sonyared noiembrie 27, 2012 la 10:20 pm Reply

      Draga Alexandra, Problema cunoscuta, e pe jumatate rezolvata. Se pare ca ai trecut oarecum peste ce a fost. Lasa la o parte trecutul si traieste prezentul.

      Apreciază

  3. Nimic nou.. | SonyaRed's Blog decembrie 2, 2023 la 5:41 pm Reply

    […] Draga mea, […]

    Apreciază

Lasa-mi o parere

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.